AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 21 December 2012

Cool ke?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Tadi petang after asar pergi bersih kan Hostel Raudhah (HR) coz last week tak sempat. Kesian pula budak2 tu duduk dalam keadaan bersepah. Nak tak nak, hujan lebat turun tadi  terpaksa juga la abg long redah. 

Nampak sangat beza HR sekarang berbanding dulu. Dulu, nak jumpa putung rokok selai bukan main payah. Sekarang, kat mana2 putung rokok bersepah. Lihat kotak yang duk atas lantai semua pakat hisap rokok murah.....HiHiHi...Loan PTPTN tak masuk, jadi tak boleh la nak bermewah. Boleh macam tuh? HaHaHa...

Macam2 rupa bekas habuk rokok depa tadah. Ada guna botol mineral, ada yang guna tin 100 plus dan ada yang guna gelas. Bahaya juga hisap rokok dalam rumah ni, bukan sahaja merbahayakan insan2 yang tak merokok malah boleh bikin tragedi jika tahap keselamatan diabaikan. Botol mineral tu selamat ke dibuat tray habuk rokok? Silap abg long tak shoot jenis2 tray habuk rokok yang duk ada tadi....sekali tengok kreatif juga depa ni. HaHaHa...

Lantak angpa la budak, angpa nak hisap ke.....angpa nak telan rokok tu sekali pun abg long sikit tak kisah....Janji jangan angpa tenyeh putung rokok tu tang dinding dah. Jenuh pula abg long ang ni nak tenyeh dinding tu nanti. 

Tapi kan, bagi abg long la kan....Adik2 yang masih belajaq tu toksah la dok amalkan kegiatan tak berfaedah cenggini. Beli rokok pun guna duit mak ayah support dan loan PTPTN. Cool ke lagu tu? 

Abg long bukan nak menyibuk, abg long cuma nasihat.....HiHiHi.....Dah kerja nanti nak hisap pun hisap la, nak telan dengan kotak2 sekali pun boleh....Takde sapa dah nak marah, takde orang nak amik kesah....Sebab angpa dah kerja dan pakai duit sendiri.....Sementara duk tengah study lagi, elok la gunakan duit yang ada untuk beli benda2 yang berfaedah dan tak merugikan diri. Ke macam mana? tak salah kot apa abg long habaq ni....Jadi, pakat2 la pikiaq sendiri...




Barakallah fiikum.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.