AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 20 December 2012

2 in 1 | lamsam

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



Kelantan akan dapat anjur SUKMA jika BN memerintah Kelantan. Jadi, semua benda kena tunggu BN memerintah baru Kelantan dapat okies.

Angpa yang warga Kelantan toksah la duk mimpi di siang hari Isnin hingga Ahad nak itu ini waima wang Royalti. Statment dalam Sinar harian ni bukan statment diskriminasi. Ini statment orang yang tak guna otak kiri.

Apa kata, sementara cuti sekolah yang masih berbaki serta cuti2 tahunan yang tak banyak lagi, angpa join event kat bawah ni. 


Tekan SINI jika berminat.
Nanti angpa boleh la tengok dengan mata apa yang ada kat Kelantan sana. In Shaa Allah, jika tiada aral, abg long pun akan terjah juga event ini. Cuti yang ada tak banyak lagi. Jadi, guna masa cuti yang ada sebaiknya untuk menggali dan menimba ilmu dari mereka2 yang berilmu. 

Nak menuntut ilmu ni kena berguru....perlu ada tok guru. Jangan hanya berguru dari buku, nanti ilmu yang dipelajari tu tak menentu hala tuju. Sila bertanya jika tak faham dan tak tahu, itu kan adat kita dalam menuntut ilmu. Jika salah statment abg long ni sila perbetulkan ye sahabat2...Maklum la kan, abg long ni manusia biasa. Hidup tak pernah ada yang sempurna. Y(^__^)Y

Kejap lagi abg long akan berkayuh dari Padang Kubu, Kemaman ni ke negeri Serambi Mekah. Tengah siap-siapkan peralatan untuk menembak di sana. Cuaca sekarang memang tak mengizinkan. Namun, serah sahaja pada yang Maha Kuasa. Dia yang menentukan segala. Termasuk la kes SUKMA yang atas sana....HiHiHi...

Minggu depan seusai cuti Krismas dah kena naik meeting. Lepaih ni masuk meeting dan kerja sampai lebam semula. 

Barakallah fiikum

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”

6 comments:

  1. betul tu, kalau nak mempeljari sesuatu, kena berguru.. ibu bapa kita pun guru yg terbaik untuk diri kita.. hehehe

    no komen about politik, janji negara ni aman dan sentosa... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. politik kekadang menyesakkan kita punya perasaan..huhuhu

      Delete
  2. Memang fie sokong beginner atau orang yg minat pasal fotografi masuk kelas dulu. sebab ada sesetengah fie tengok beli camera tu just utk show off je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg long tgh belajar skrg ni....skola dh buka ni busy pula dgn budak2, ada ruang dan peluang abg long akan join kengkawan outing nnt.

      best tengok keindahan milik Tuhan...rasa tersangat kerdil diri ini

      Delete
  3. hai.. BW dr segmen lulu-caldina

    meh singgah blog sy

    http://monwalktoremember.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ayu Sukatiakula coz sudi singgah sini

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.