AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Wednesday, 12 December 2012

12.12.12 tarikh untuk kahwin

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Ramai yang teruja dengan angka 12.12.12 ni. Kat laman2 sosial seperti pesbuk, twitter, tagged, myspace, freindster dan tak ketinggalan juga blog. Bersepah updates pasai angka ni (termasuk la blog abg long ang ni ha....hahahampeh).

Memang bijaksana lagi bijaksini la tukang buat kalendar masihi ni. Bukan selalu dapat tengok dan melalui hidup dalam tarikh yang maha comel lagu ni. Abg long gerenti akan berkoyan-koyan nanti khalayak yang akan berebut-rebut untuk melakukan sesuatu yang bermakna dalam hidup bersempena tarikh 12.12.12. Pada tarikh ini ada yang melangsungkan perkahwinan, ada yang melangsungkan pertunangan, ada yang langsung buat dunno pun ada....HaHaHa...

Semua orang teruja. Yang membezakan hanyalah tahap tempereturenya sahaja. Bagi abg long, tarikh ni biasa-biasa aje. Seawal menyambut kemenjelmaan tarikh ni terasa sedikit ketat jiwa, tetiba mouse abg long mampus pula. Pandai beliau pilih tarikh nak kojol. Nak suh abg long kenangkan beliau la tuh....ahhh....memang tak boleh blah. kemampusan jangka hayat beliau telah merencatkan mood abg long untuk menyiapkan saki baki editing gambaq2 yang duk ada. Kubur kan saja ke dalam bakul sampah....*tensen sudaaaaa*. 


Hampir lima tahun beliau menemani dan berjasa pada abg long.
Macam tak percaya yang beliau akan kojol pada tarikh maha comel ni.
Dimana kan ku cari ganti......yang serupa denganmu.....Oppsss...
terlayan la pulak....HiHiHi..
Benda pun ada jangka hayat dia, apatah lagi spesis manusia seperti kita ni. Mati itu tetap ada, cuma kita tak tahu bila. Sebab tu kita disuruh beribadah bersungguh-sungguh, buat baik jangan bertangguh.

Semua orang ada plan untuk tarikh best macam gini. Abg long pun ada gak taw. Apa? Ingat angpa ja boleh plan sweet2 untuk tarikh 12.12.12. Untuk meraikan tarikh yang comel cenggini abg long nak kahwin......Abg long nak kahwinkan pokok duku dengan pokok jambu.....HaHaHa....Angpa rasa2 la kan, baka apa yang bakal keluaq nanti? *kepada yang tersentap tu mohon sori berlori-lori....Peace no war! Y(~_^)Y

Well, apa perancangan angpa untuk tarikh 12.12.12 yang duk ada ni? Ramai dak yang kawin pada tarikh ini? Boleh kita kong si kong si kong si kong kat komen bawah entri ini. Untuk kita2 aje....HiHiHi...

Buat sahabat2 serta penerjah blog abg long yang bakal melangsungkan majlis perkahwinan dan pertunangan pada tarikh 12.12.12 ini abg long ucapkan selamat berbahagia dan selamat maju jaya. Semoga angpa senantiasa dalam peliharaan Allah SWT hendaknya. In Shaa Allah.

12.12.12 hanyalah sekadar angka. Penanda aras bahawa rizab usia kita semakin menuju ke penghujungnya.

Barakallah fiikum.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.