AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 6 November 2012

Tips | JANGAN updates blog jika otak jem!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 

-images tak berkaitan. aci dak?

Niat nak updates blog berkoyan2 dengan entri2 yang maha best lagi cool bebeh. Bila duk depan laptop tetiba otak jadi beku, fikiran jadi tepu. Nak taip apa pun abg long tak tahu. Melopong sambil buat2 muka cipan kena penyakit tangan kaki dan mulut. Oppssssss.....cipan ada tangan ke erk? hmmmmm....belasah ja la ye. 

Banyak nak story ni tapi tak tahu nak story apa. May be jadi lagu ni sebab jem tang otak dan badan penat. Patut la otai2 blogger bagitau, kalau otak jem jangan gatai2 ang nak menulis. Nanti entri yang diitulis jadi serabai. Tukang baca tak pasai-pasai jadi cam sakai......HaHaHa.....Angpa jangan la marah wei, abg long ang ni melawak ja....Apa? Tak lawak?.....Aiman tak kisah..........ahaks....ahaks...ahaks....

Wei idea, meh la sini melekat tang serembrum abg long ni. Adoiiiiiiiiiiiiiiiii.......senak tali pusat la duk melanggut lagu ni. Apesal.com abg long jadi lagu ni nih? Selalu clean & clear je nak taip entri, takdak la tersengal-sengal lagu nih. 

Mungkin sedikit kepenatan hari ni kot. Sebab tu nafsu seks updates blog seakan mati. Tadi pagi terpaksa rela berhadapan dengan parents bintang-bintang kecil abg long. Macam2 spesis yang mai terjah tadi. Sampaikan ada parents yang mai tadi sepatah haram jadah abg long tak faham dia cakap apa, dia pun tak faham abg long cakap apa. Siyes ang......

Seorang parents bintang hati berkata-kata, "cikgu, buleh duk gune base rendoh sikit, saye dok fahang sepatah arang cikgu cakap. Saya ni ore Thailand." lebih kurang macam gini la kot ayat dia tadi.

Dalam hati abg long menepuk dahi. Punya la panjang lebaq duk explain pasai anak dia last2 dia kata tak faham. "Tinggi sangatkah makraj Bahasa Melayu yang saya duk guna?" tanya abg long dalam hati. Ok aloh la............nasib-nasib.

Seorang lagi parents bintang hati, lelaki yang ni. Hanya mengangguk-angguk dari mula hingga akhir sepanjang abg long duk sembang dengan dia. Ingat dia faham. Rupanya dia pun tak faham.

Beliau pun cuba la bersuara, "HYBIWOSKAIWQJAO%^#&)@,".  Bukan dia ja tak faham, dengan abg long sekali tak faham. Dia bukan mencarut tau, loghat dia cakap tu ada kedah-kedah sikit. Tapi kan, awat abg long boleh tak faham pula. Mungkin angpa duk ingat dia guna loghat kedah peringkat tertinggi aura ke-28 kan? HaHaHa.....Sebenarnya beliau ni asai Burma tapi menetap kat Malaysia dan dapat menjadi warga negara Malaysia. Macam mana dia dapat taraf warganegara wallahualam. Angpa jangan duk tanya abg long pula. *pening*

Ada parents tu, bila abg long cakap anak dia lemah, suka main, kacau kawan, malas dan anaknya perlu lipat gandakan usaha terus tanya "Cikgu, boleh tak saya berhentikan anak saya buat sementara dari sekolah ni?". Abg long tanya, "pasai pa nak berhentikan dia. Sama-sama la kita bantu _________ . Kat sekolah saya bantu dan ajar dia, kat rumah tanggugjawab mak ayah la pula suruh dia belajaq dan ulangkaji."

Tau parents dia kata pa, "Duk mengaji pun tak pandai dah. Otak 3 suku aihhh."

Sekali lagi abg long tepuk dahi dalam hati. Macam ni punya parets pun ada. Bukan nak bantu dan cari jalan mengatasi masalah anak-anak. Tapi melepaskan diri sendiri dari menyelesaikan masalah anak-anak.

Ada juga yang buta-buta serahkan tanggungjawab mendidik anak-anak depa pada abg long. Bila tanya kat rumah anak-anak buat apa, depa jawab duk main ja banyak. Habis, apa peranan ang sebagai ibu bapa untuk mengurangkan anak-anak bermain? Ang nak anak ang  jadi pandai, jadi baik, jadi super human tapi kat rumah ang lepas tangan. Lagu mana tuh?

HaHaHa....kan dah terbebel kat sini. Itu la, kan orang dah cakap kalau otak tengah jem jangan tulis entri. Tentu ramai yang sakit jiwa baca entri ni....HaHaHa....Harap2 parents bintang-bintang hati abg long tak terjah la blog maha comel abg long ni ha.....KahKahKah!

Mesti korang pun jem kepala hotak gak baca entri ni kan? Nasib la ya.....sapa suruh terjah dan singgah *sila tumbok perot memasing*....HiHiHi...

Ok la, nanti abg long sambung lagi kisah tentang majlis hari ini. Nanti abg long story yang best-best ja. I swear.....HiHiHi....

Abg long nak siap2 jap. Nak kacak-kacak kan diri. Malam nanti ada dinner dengan 'tuttttttttttttttt'.....Apa yang tutttttt tu biarlah rahsia. Member yang suka skodeng blog oranje abg long yang dah tahu pasal dinner malam nanti jangan nak macam-macam tau. Diam-diam sudah....HaHaHa...

Mata rasa macam kelat dan ketat. Kalau dapat tiduq best ni. Tapi, bila ingat dinner malam ni buat hati jadi celik.....ahaks...ahaks...ahaks....

Ok la, nanti abg long story lagi pasai pagi tadi dengan dinner malam nanti yang perlu abg long hadiri. Harap angpa sudi-sudi la terjah blog abg long ni lagi. Tanpa angpa hidup abg long sebagai blogger cabuk sesungguhnya tidak bermakna (ayat pam baik punya) HaHaHa.....

Singgah la baca apa yang ada dalam blog ni. Yang baik angpa amik buat frame.....yg tak baik tu buat2 tak tahu la ya. Maklum la kan, abg long ni bukannya maha dewa baguih dalam penulisan. 

Jumpa lagi dilain siaran.

Wallahulam

Barakallah fiikum


NotaDiari:
macam tak percaya diri sendiri. Akhirnya dapat gak updates blog dengan entri JANGAN updates blog bila otak jem....HaHaHa.....Terima kasih Tuhan!

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.