AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 12 November 2012

Gambar Perkahwinan Lee Chong Wei dan Wong Mee Choo digodam?


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Manusia ni, bila dah bijaksana dan bijaksini apa pun boleh jadi. Kekadang, apa yang dia buat tak sempat pun orang lain nak pikiaq. Kalau dah nama genius memang tak ke mana.

Tapi, itu bagi yang genius la. Bagi yang spesis tak suka akan 'sesuatu' pula dia akan mentiadakan apa yang dia tak suka itu agar tidak dilihat pandangan mata. Nak cakap apa untuk golongan sebegini? 

Tadi buka muka buku, ada member tag satu gambaq perkahwinan Dato' Lee Chong Wei dan pasangannya Wong Mee Chow. Beliau tanya abg long, yang mana satu real dan mengapa gambaq tersebut diedit. Sahabat tu ingat abg long ni masta kot dalam ekologi photography.

Abg long jawab dengan dua jawapan. 1st, sebab pengedit ni spesis makhluk yang genius maka gambar tu diedit sedemikian rupa. 2nd nya, sebab si pengedit tersebut memang tak suka 'sesuatu' yang terdapat dalam gambaq tu. Mungkin la kot...Itu mengikut kepala hotak abg long la.

Apa pun, yang terjadi itu ada sebab dan akibatnya. Angpa pula rasa lagumana setelah tengok gambaq kat bawah ni? Angpa rasa yang mana satu bukan edit?



Manusia sekarang ni macam-macam.....macam-macam juga la keberhalisan dalam hidup ini. Angpa paham dak ayat abg long ni? HiHiHi....Saja nak kasi angpa pening di hari Isnin ni. Masuk kerja terus terjah blog abg long sapa suruh. Len kali buat la solat sunat dhuha dulu....baru comel....HaHaHa....Jangan la ketat-ketat....You are my freinds!

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

6 comments:

  1. haha godam bagi ilang yg tegah tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ilang mcm mna incik Din tu ya?
      bercabang2 mksd 'ilang' incik din tuh. :)

      Delete
  2. Yg penting pengantin tu, yg tengah tu ada ka takda ka, tak bawa pa2 makna pun pada den..Hehe`

    ReplyDelete
  3. gmbr bwh tu edit, mmg nmpk sgt pelik.
    TAPI...gmbr ats tu lg la klihatn pelik sbb ada kerusi di tgh2 antara pengantin.
    tak penah dibuang org.
    buang tabiat ke apa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanpa Nama, kan elok kalau ada NAMA.
      bg saya dua2 pelik....HeHeHe..

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.