AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 5 October 2012

Ketua Polis Negara Meroyan. Angpa tau?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Angpa dah baca paper hari ni? Tak kisah la paper online ke paper suratttttttttttt khabarrrrrrrr lameeeeee....Angpa taw dak? Kalau tak taw meh sini abg long nak bagitau....OMG....dah macam Cik Kiah ahli mesyuarat tingkap pula gaya abg long ang ni kan? Gasak pi la angpa nak kata pa pun.....Janjiiiiiiiiiiiiiiii......Janji manisku hanya untuk mu...ahaks3...Kih Kih Kih!

Ni ha, abg long nak habaq mai kat angpa semua. Pasai  pak cik Ketua Polis Negara kita tu la, dengaq ceghite dia meroyan sakan. Sebabnya, dia dengaq ceghite ada anggota dia yang cuba pow (minta rasuah) seorang DJ radio potfuler. Kalau angpa dak baca lagi, ni ha abg long terbang khas berita tersebut untuk tatapan kornea angpa semua. 



KUALA LUMPUR – Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Ismail Omar kecewa dengan sikap anggotanya yang meminta rasuah daripada penyampai radio Suria FM, Tyzo dan berhasrat mengambil tindakan tegas. Ismail berkata, perbuatan meminta rasuah tidak boleh dimaafkan dan beliau mahu siasatan terperinci dilakukan berdasarkan kepada laporan yang dibuat penyampai radio itu.

“Saya akan siasat. Perkara begini tak boleh dimaafkan. Kalau perlu, kita akan gugurkan keanggotaannya jika benar didapati bersalah,” katanya kepada mStar Online dalam wawancara eksklusif bersama The Star di Ibu Pejabat, Polis Diraja Malaysia (PDRM), Bukit Aman, dekat sini pada Khamis.

mStar Online pada Rabu lalu melaporkan Tyzo atau nama sebenarnya Tuah Zoqarnain Idris telah melalui pengalaman ditahan anggota polis kerana kesalahan memandu kereta bercermin gelap dalam satu sekatan Isnin lalu di sekitar jalan Sunway dekat sini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 12 tengah hari itu, anggota polis trafik tersebut telah memberi dua pilihan terhadap Tyzo sama ada mahu menyelesaikan kes itu dengan cara membayar wang ataupun dikenakan saman.
Bagaimanapun anggota polis tersebut melepaskan Tyzo selepas deejay tersebut memaklumkan dia adalah petugas media dan berhasrat melaporkan perbuatan tersebut kepada pihak atasan PDRM selepas mencatat nama dan nombor badannya.

Untuk bacaan dan info lanjut berkenaan laporan ini angpa boleh terjah Mstar
Cuma abg long sedikit ralat dan terkilan la dengan cara Pak cik Ketua Polis Negara yang sweet ini menangani kes Tyzo. Awatnya bila seseorang tu ada nama, konon2 nya ada kepentingan awam dan juga ada kefemesan maka sepantas gaban ja pihak pak cik Ketua Polis Negara ambil tindakan dan siasatan. Bila kena tang orang sedemikian baru pakcik Ketua Polis Negara nak meroyan sakan? Mengapa perlu ada layanan antara dua darjat?

Cuba Tyzo tu hanya orang awam yg biasa2 saja atau Tyzo tu hanya penulis blog cikai macam abg long ang ni (ayat penulis blog tu iklan sebetuinye...Hi Hi Hi...)....langsung tak femes dan potfuler apa mungkin tindakan akan sedemikian rupa?

Pak cik Ketua Polis Negara baru tau ka ada anggota mengamalkan rasuah? Pak cik Ketua Polis Negara baru tau ka rasuah dah semacam darah daging bagi PDRM? Gejala rasuah ini bukan lagi menjadi rahsia bawah kain PDRM tetapi sudaah menjaddi rahsia umum. Bukan semua anggota PDRM tak baik....tidak semua anggota PDRM kaki rasuah.....Cuma, dalam ramai2 anggota PDRM tu, 90 percent je yang tak baik dan rasuah. Bak kata orang lama-lama, "Kerana nila setitik, habis rosak susu sebelangga".....Sarip Dol pula kata, "kerana  ramai anggota PDRM amalkan rasuah, rosak sistem seluruh negara."

-Kata Biaq Terasa-

NotaDiari:
Angpa pernah tak terkena lagu ni?

Abg long ada juga pengalaman dengan anggota polis yang takdak tok ma'ninah cenggini. Tapi takpa la, abg long sabaq ja....insyaAllah, abg long tuntut nanti kat 'sana'.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.