AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 13 October 2012

Bogel depan Pavillion | Misteri MisterBiawak Evans


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Alhamdulillah, baru sahaja abis program Kem Pelapis Masjid dan Kem Kepimpinan. Walaupun sekadar menyumbang tenaga di saat akhir, namun rasa puas hati, limpa dan pankreas gak coz dapat bersama2 bintang2 hati abg long menjayakan program (berhari-hari yang lepas menyibukkan diri dengan kursus KSSR-Kerja Sungguh Sampai Rebah) kat Chukai, Kemaman.

Masa kat program tadi sms member masuk menerjah handphone cap ayam abg long. “Bro, ko on9 x?.” Tengah busy running program, jadi tak sempat nak reply. Kesian ngan ang sahabat. Kerana abg long tak reply2 sms dia, sekali lagi dia sms. “Bro, ko tido kea pa?de cite hot & spicy kat fb skrg ni”. Untuk mententeramkan jiwa beliau yang semacam excited bagai abg long reply la sms beliau. “aku ada program kat masjid ni, kenapa? Apa yang hot & spicy nya?.” Dia reply balik sms abg log, “Ni ha, nanti balik ko on9, nnt ko terjah link yg aku bg ni http://www.facebook.com/ayyez.hotlines?fref=ts. Law x dpt ko tnya kat lebai google nama ni-MisterBiawak Evans”. Seringkas short massage system abg log jawab, “ok”. Lepas tu, sahabat abg long ni reply lagi, “bro, nnt ko buka n ko tenyeh ckit kat blog ko yg tak best tu psl benda yg aku bgt ni. Nnt aku tag kt fb ko.” Apa benda la yg best sangat dengan MisterBiawak tu? binatang apakah itu? Tetiba rasa excited menendang2 serebrum abg long. Abg long just reply “ok”. Tak boleh nak reply pepanjang sangat, time ni abg long tengah bertugas sebagai pemangku bigboh (cite ni nanti abg long updates untuk entri yang lain)

Balik rumah je terus on laptop dan on streamyx. Seacrh google. Taip facebook. Tertampang depan lensa mata. Ingatkan apa, rupanya tentang status tolol tahap guna kepala lutut seorang mamat yang nak post gambaq dia berbogel depan hotel pavilion sekiranya Kelantan menang ke atas Selangor semalam rupanya. Status mamat ni diupdates after sepak mula berlangsung. Seorang lagi kaum adam yang budus lagi tolol. Ari tu dah ada sorang yang post perkara2 bangang kat wall dia konon nak potong anu, tambah yang ni makin ramai la pula lelaki bangang kat Malaysia ni. Bikin malu persatuan lelaki ohsem semalaya ja mamat ni.  Aduiiiiiiiiii…..betul2 bikin kemaluan der!


Status paling trending kat muka buku sekarang ni. Femes anu ang dik.  Ni la bahananya bila mak bapak hantaq pi sekolah suruh belajaq jadi insan tapi kat skola ang bergedik sakan…..Bila cikgu2 duk mengajaq kat depan, ang memain kat belakang. Apa pun tak boleh……Nak bergurau pun biaq la ada sopan susila. Ini guruan biawak namanya….Opppssss…..lupa pula abg long, patut la gurauan cam biawak dah memang nama dia MisterBIAWAK Evans (hero)…..tang Hero tu yang tak boleh blah…HaHaHa!

Abg long sempat la terjah muka buku dia, mak aiiiiiiiiiiihhhhhhss…..meriah sakan ang. Meriah dengan kata nista,  makin hamun, ayat2 perli dan juga nasihat. Biasa la kan, kekadang manusia ni ada gak guna pakai cara ganaz untuk menasihat. Tapi berbaloi la kot dengan lawak ganaz tahap biawak yang mamat ni post kat wall muka buku dia tu…KahKahKah! 



Status beberapa jam lepas kat wall dia. Pehhhhhh…..cam dia bangga pula orang pakat2 terjah acc muka buku dia. Memang gila femes la ko dik. Ntah2 dia ni sepsis yang kurang kasih sayang kot. Bawa2 la bertaubat yer dik. Ni abg long nak pesan, terjak perahu boleh gostand….terlajak updates status tolol kat muka buku merana la ang punya badan. Jadi, lain kali, sila pakai otak kanan dan otak kiri sebelum merapu-meraban-merroyan. Sebab santan pulut binasa, sebab updates status tolol kat muka buku nama baik jadi mangsa. 


Dalam masa tak sampai beberapa jam sahaja dia dah kumpul sekurang-kurangya tujuh (7) fans pages kat laman muka buku. Ang memang class dik......ilmu kefemesan ang memang tahap dewataraya peringkat ke-28. 

Ok dik, selamat menempuh hari2 mendatang dengan keketatan. Jangan memain dengan perkataan MAAF tu. Besar maknanya maha benar. Lain kali sila la berfikir sebelum bertindak, bukan sudah bertindak baru nak berfikir. Ada akai tolong la pakai, kita hidup jangan serabai. 

Lepas ni belajaq rerajin ye adik MisterBiawak Evans, sila dalami mata pelajaran agama, moral, sivik dan kewarganegaraan. Banggailah ibu bapa adik dengan tingkah yang comel dan sifat yang baik. Dosa kita dengan Tuhan kita boleh menadah tangan memohon keampunan, dosa sesama insan larat ke kita nak pergi bersua mata sorang demi sorang?. Rakyat Kelantan punya la ramai dik oiiiiiiiiiiii……tercirit ang nanti.

Belajar dari kesilapan. InsyaAllah……ada cahaya dihujung jalan.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.