AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 8 September 2012

Uniform Pelajar Perempuan | THAI vs JEPUN

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Angpa ingat lagi tak masa angpa pakai uniform masa sekolah dulu2? Boleh bayangkan lagi tak masa angpa pakai seragam sekolah tersebut? Kalau angpa boleh bayangkan bermakna angpa seorang yang cool...Ha Ha Ha!! Mesti sweet dan comel kan bila angpa pakai uniform tersebut....ツ

Entri kali ni abg long nak bawa angpa semua pi skodeng uniform pelajar perempuan Thai dan Jepun. Abg long rasa kalau la kat negara kita buat uniform macam depa maka ramailah pelajar2 terutamanya pelajar lelaki yang akan berhenti dari melakukan aktiviti2 ponteng sekolah. Angpa tak payah konar baring la dengan abg long ni ha, mengaku je la....Walau bagaimanapun, akan wujud pula kes2 lain seperti gangguan seksual dan biru mata hitam ku. Tapi kat sana pakai macam gambaq kat bawah ni takde pula kan kes2 gangguan seksual, pelik tak?

Kalau angpa la kan, mana satu kah uniform yang menjadi pilihan mata nakal angpa? Jom kelabu kan kornea mata....Ha Ha Ha!! 




Gambar atas - Pelajar Thai


Gambar bawah - Pelajar Jepun






Walau apa pun, sejak akhir2 ini abg long duk tengok uniform budak sekolah kita semakin up to date ke arah menonjolkan sesuatu yg membangkitkan ghairah, terutama pelajar peringkat sekolah menengah dan pengajian tinggi. Tang isu ni nanti abg long ulas kendian. Sekarang angpa buat pilihan, uniform kat atas yang mana satu menjadi pujaan hati mu...
____________________________
Sahabat mungkin juga suka baca:
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.