AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 30 September 2012

Hot! | Anak seorang saudara baru (mu'alaf) hendak dimurtadkan

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Terhangat! Tergempaq!


Abg long dapat info ini dari seorang iman tua di sebuah masjid. Abg long di beritahu bahawa anak2 seorang saudara baru (mualaf) akan dimurtadkan oleh saudara mara sebelah isteri beliau. Isteri beliau masih belum dapat memeluk agama Islam ekoran dari sekatan dan halangan keluarga.

Dua orang anak beliau yang masing2 berusia 14 tahun dan 15 tahun telah dilarikan dari jagaan beliau. Ketika entri ini abg long tulis, pihak saudara mara belah isteri beliau telah menfailkan kes dimahkamah persekutuan untuk mendapatkan perintah mahkamah bagi mengembalikan anak2 beliau kepada agama asal mereka sebelum ini.

Walau bagaimanapun, anak bongsu beliau tidak berjaya dilarikan dan masih berada dalam jagaan beliau.

Maklumat ada dengan abg long. Cuma abg long inginkan sedikit lagi kesahan terhadap maklumat yang ada ini serta keizinan dari pihak2 tertentu supaya cerita dan kisah ini dapat dikongsi bersama pembaca2 blog abg long yang tak berapa cool dan best ini.

Abg long nak lihat kecaknaan dan keseriusan masyarakat islam kita terhadap kesukaran yang beliau hadapi serta kecintaan kita terhadap ISLAM itu sendiri. Ikuti juga abg long di Facebook Diari Seorang Lelaki untuk isu ini.

Murtad! Jangan padang sebelah mata.
-sekadar hiasan

Nantikan lagi kupasan berkenaan isu ini pada entri yang akan datang. InsyaAllah, bersama kita membantui beliau demi agama Islam yang suci ini.


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.