AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 24 September 2012

Biru Mata Hitam Haku!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Ada dak yang tak tidoq lagi ni? Ada dak sapa2 yang tengah on9 dan sedang skodeng blog abg long yang tak comel dan cool ni? Kalau ada sila angkat tangan.......Ha Ha Ha.....Ada pun. Abg long bukannya apa, saja nak ajak ang teman kan abg long ni ha.....Abg long tengah pulun duk buat dan siapkan kerja ni. Take five (yo la take five....silap2 leh take rest forever plak nnt ni) .

Tengah buat gangnam style kat sini. Ketat mata dan ketat jiwa bagai dah ni....adoiiiiiiilalala.....Mata dah macam garfield lollllz.

Si Polan, "Abg long tengah buat apa tu abg long?"

Abg long tengah buat menda alah ni ha. Tgh key in data dalam sistem APDM. Meh la kalau nak tolong, tolong baca blog ni pun dah ok kot....sempat lagi ko promote ye abg long.....Hi Hi Hi.... Ang tau ka apa tu APDM? Ni ha, kat bawah ni la abg long duk pulun buat sekarang ni.


Untung laa sape jadi cikgu. Tengah pagi berembun jantan kabaret cengini pun masih pulun mengadap aplikasi lagi key in data sana sini. Tapi sempat gak updates blog erk?....Well, bak kata pepatah pepeteh, sambil menyelam updates blog...Hi Hi Hi....

Al-maklum la kan, kerja cikgu ni senang. Senang sangat2. 

Berlambak lagi wei data nak di key in dan di kemas kini. "cool abg long cool. u can do it. Abg long kan kuat macam optimus primes", getus hati haku. Tetibe  bermonolog dalaman plak aiiisshh..


Ang look and see....betapa berkoyan-koyan nya fail yang bersusun atas katil. Tak pasal2 menyempitkan pembaringan.


Depa ni la peneman setia abg long pagi ni. Kalau takdak ayaq nescafe ni gerenti dah lama abg long berlayar ke lautan mimpi yang best. Terima kasih juga kepada Suria.fm sebab pasang lagu yang lazat2 untuk abg long hiburkan telinga dikala mata dah ketat tahap dewa.

Well, ok kot untuk entri ni. Rasa kesegaran yang teramat sangat sebab dapat buat senaman jari jemari kat blog abg long yang tak berapa comel dan cool ni.

Kepada sahabat2 dan kaki blogwalking, selamat beristirehat. Jangan lupa basuh kaki dan baca doa sebelum tidoq. Abg long nak sambung buat kerja sat. 

Tingat mak abg long pesan, "Abg, buat kerja biar sampai siap".  Pesan mak sentiasa diingatan.

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Barakallah fiikum

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

2 comments:

  1. Best pa jadi cikgu.. Hahaha.. Tak la beban sangat.. Hehehe.. Wa plak rindu lak mau "bersekolah" lak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum dan selamat pagi si kacak Crew Fathi
      thanks sebab sudi komen.
      mmg best pun..
      bila kenang2 kembali zaman jd pljr dolu2 mmg sentimental bombastik la ase.

      bab tak beban tu abg long rasa ade sedikit ralat.
      sebetuinya crew fathi,
      nak bina insan ni bukan kerja enteng.
      susah maha payah.
      beza bnyk kalau kita nak buat robot atau enjin dgn kita nak create orang jd insan.

      barkallah fiikum

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.