AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 2 August 2012

MULIANYA WANITA HAMIL - Dapat pahala senang, hilang pahala pun senang.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Dapat pahala senang bagi wanita. Hilang pahala pun senang juga. Tak semua wanita yang dapat memilikinya. Hanya wanita2 yg bergelar isteri mukminah sahaja yang layak  mendapat tawaran SyurgaNYA.

Kepada sahabat2 wanita abg long sekalian, persiapakan diri anda utk menjadi anak yg solehah....isteri yg mukminah serta seorg ibu mithali. Untuk kamu, SyurgaNYA kan menanti. InsyaAllah....Amin.
MULIANYA WANITA HAMIL

1. Apabila seseorang perempuan mengandung dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT. mencatatkan baginya setiap hari dgn 1,000 kebaikan & menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

2. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT. mencatatkan baginya pahala orang berjihad di jalan Allah SWT.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhakai suami)

3. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, hilanglah dosa2nya seperti keadaan ia baru dilahirkan.

(Tetapi dilaknat bila isteri minta cerai/derhakai suami)

4. Apabila telah lahir anaknya lalu disusuinya, maka bagi ibu itu setiap tegukkan daripada susunya diberi 1 kebajikan.

(Tetapi terhapus kebajikan bila isteri minta cerai/durhakai suami)

5. Apabila semalaman si ibu tidak tidur & memelihara anaknya yg sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dgn ikhlas untuk membela agama Allah SWT. 

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhakai suami)

6. Rakaat solat wanita yg sedang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yg tidak hamil.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhakai suami)

7. Wanita yg memberi minum air susu ibu (ASI) kepada anaknya dari diri nya sendiri akan mendapat 1 pahala pada tiap2 tetes susu yg diberikannya.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhakai suami)

8. Wanita yg tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yg sakit akan diampunkan oleh Allah SWT seluruh dosanya dan bila ia menghibur hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadah.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhaka suami)

9. Wanita yg hamil akan dapat pahala terus berpuasa pada siang hari.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhaka suami)

10. Wanita yg hamil akan dapat pahala terus beribadat pada malam hari.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhaka suami)

11. Wanita yg bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat & puasa, serta setiap kesakitan pada 1 uratnya Allah mengkurniakan 1 pahala haji.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhaka suami)

12. Sekiranya wanita mati di masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dianggap sebagai mati syahid.

(Tetapi dilaknat Allah bila isteri minta cerai/derhaka suami)

13. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2-5 tahun), maka malaikat2 dilangit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhaka suami)

14. Jika wanita memberi susu dirinya pada anaknya yg menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat & berpuasa.

(Tetapi terhapus pahala bila isteri minta cerai/derhaka suami)

Diolah dari: CERITA TELADAN
- Foto: credit utk incik google
Untuk wanita2 seluruh dunia, jangan derhakai suami anda. Derhaka kepada kekasih tidak mengapa.....Y(~___^)Y.  Wallahu a’lam bish shawab. Baraka'Allahu Fiikum.
___________________________________________________________
… Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.” 
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.