AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 13 August 2012

Iftar at Padang Kubu

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Idea nak update blog ada. Tapi kesihatan pula semacam tak mengizinkan. Semalam abg long ada stroy morry sikit perihal badan abg long yg meragam bagai kenderaan tamat tempoh. Entri kali ni tak mau merapu-meraban-merawan berbatu nautika. Badan dan minda ni asyik duk panggil bantal dan tilam. Betui2 dalam kesulitan. Baru jap mentekedarah ubat-ubatan, tgh mamai+lalok dah ase ni....sabaq abg log, sabaq. Siapkan entri yg konon2 mcm bestan ni dulu....Abg long bermonoloq pada diri (@___@)

Alhamdulillah, hari ni berkesempatan join majlis Iftar Ramadhan dan Solat terawwih kat Padang Kubu, tempat abg long lepaking kini. Ala....Padang Kubu tu la, lokasi terkini abg long berworking talking, berblogging, berblogworking dan berpesbuking. Awat angpa garu kepala? Angpa tak taw ka? Nampak sgt angpa tak baca entri INI sebelum ni. Kan abg long dah habaq itu hari yg abg long tak lagi lepaking kat SINI. Itu la angpa, makan lagi kepala ikan banyak2 sapa suh. Kan dah lupa segala....huhuhu..

Berbalik kepada cite Iftar Ramadhan tadi. Walapun sederhana majlisnya tapi amat bermakna buat semua warga yg menyertainya. Tak perlu nak ke hotel bertaraf pat lima nam puluh juta bintang, majlis tadi pun leh capai tahap maha best. Makanan pun tip top tahap dewataraya. Yg datang tadi tak perlu nak bayaq duti makanan bagai,  semua di tanggung beres oleh KGKT. Apa taw ka apa itu KGKT? Law angpa tak taw sila2 la bertanya....^^

Sebelum berbuka tadi, buat tahlil dulu. Lepas tu berbuka dengan juadah ringan (agar2+kurma+mineral water).  Selesai solat maghrib berjemaah baru la pi melantak juadah berat pula. Sementara tunggu isyak dan berterawih ada la masa sikit utk bersantai depan makanan. 





Majlis tamat pada jam 9:30pm waktu Malaysia. Terima kasih kepada khalayak yg sudi hadir dan taniah buat geng2 bas sekolah atas kerjasama melicinkan majlis iftar tadi. 

Rasanya itu sahaja kot utk entri kali ni. Mata comel abg long dah jadi mcm mata garfield dah ni. Ketat yg teramat sangat. penangan ubat-ubatan yg di telan. Rasa macam nak demam je......Harap angpa...angpa...dan angpa sekalian yg menerjah blog abg long ni sudi2 la doakan kesihatan abg long. Kalau abg long sakit nnt abg long tak boleh updates blog. Bila abg long tak boleh updates blog nanti hidup angpa pula bagai pepohon tanpa daun. lagi pu nblog abg ni kan baja utk serembrum angpa kan..kan..kan...kan....hihihi^^

Sekian. 

NotaDiari:
Harap maaf. visual tak sempat nak edit. Tampal terus dot com dot my...hukhukhuk....Sakit tekak. Perit sangat2...aduiiiiiiiiiiyaaaaaaaa!!!
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.