AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 16 August 2011

UJI HATI | UJI IMAN


aku nak tanya korang, mana satu korang mahu......sila jwb dgn tangan kanan di dada. ~~jgn plak korang letak tangan korang kat dada orang lain, nnt x pasal2 kena hemp0k.....kikikikikiki.......(~_^)~~
  1. Islam disanjungi tinggi atau Islam diperkuda sesuka suki?
  2. Harga rumah murah atau harga rumah melambung-lambung tinggi?
  3. Harga barang keperluan murah atau harga barang keperluan tinggi?
  4. Harga petrol murah atau harga petrol tinggi?
  5. Harga air murah atau harga air mahal?
  6. Harga letrik murah atau harga letrik mahal?
  7. Harga kereta murah atau harga kereta mahal?
  8. Kos hidup rendah atau kos hidup tinggi?
  9. Kos pendidikan percuma atau pendidikan dijadikan satu urus niaga?
  10. Kos hospital (kes kronik) murah atau tunggu sahaja masa untuk mati?
  11. Pendatang asing yang ramai atau kita terasing ditanahair sendiri?
  12. Peluang pekerjaan serta gaji yang tinggi atau peluang pekerjaan di rembat oleh orang asing yg dikenali dengan nama PATI?
  13. Negara aman dan selamat atau negara aman tapi tak selamat?
  14. Hidup harmoni berbilang kaum atau hidup bersengketa dengan lain kaum?
  15. Hidup hormat-menghormati atau hidup saling membenci?
  16. Anak cucu pewaris generasi menghargai atau kealpaan diri jadi modal anak cucu pakat duduk maki kendian hari ?
  17. Pemimpin atau perdana menteri?
  18. Pakatan Rakyat atau Barisan Nasional?
  19. Terus jadi bodoh dan diperbodohkan atau hidup jadi orang yang cerdik?
  20. UMNO atau Pas?


Nota Tapak Kaki:
Lu pikir la sendiri......ada akai pakai, idup jgn jd pencacai.... waaaakakakakaka................Y(~_^)Y 

Monday, 8 August 2011

Petang Ramadhan Yang Kudus

Ini bukan gambar kejadian ari ni....hihihihi...pinjam pic masa xcident thn 2009.  kjadian arini x tpikir nk amik td
letih teramat sgt arini, ptg td lps solat asar bsmgt mcm pjuang jihad fisabillah aku nk ke psr ramadhan mcari juadah bbuke....alih2 smpai berkangkang dinasour tetibe tyr keta aku mletop. aku apa lagi, mgelabah.....smpai ke sabah pn mgelabah aku ni x kebah. dlm pale hotak biol aku xde mende len yg aku pikiri, aku ingt ada la makhluk2 Allah yg bnawaitu nk C4 kn aku td, tkezut berok mat yeh gak aku td....tpi ruapanya tyr keta bikin spoil aku pnya mood. 

dgn muke sparuh mancho giler babas aku pn skodeng2 la pe yg patut aku btindak, smbil mgusap2 jangggut yg baru aku potong pagi td aku pn buka bonet kunun2 nk 2kar kn tyr......TETAPI......abestos t0l, mcm ne smua ini bleh blaku pd aku di petang isnin yg kudus sbegini. rupa-rupanye sgala pralatn aku ttgl kt umah, smlm pi bsh keta kuar kn sgala. aku hnya boleh mjerit lam aty mgutuk 'keSENGALan' yg mbungkusi diri.....stelah aku berkira sdh penat mlayan jiwa, aku pn amik hanset utk kol aku pnya jiran, klau korang nk taw jiran aku ni mcm Macgyver...sume benda dia bleh bikin, ag pn dia ni mmg 'doktor kereta' sbetui nye, abg halim namanya....hik3.....siap bt promosi ag tue.....lps aku pegang hanset, aku pn masuk kan no pin kod (bese la kan zmn skrg sume plu sekuriti, law x xder privacy...ahaks3) utk aktifkn hanset co'kia aku. lps jer kod yg aku msk aktif, aku pn pukul no hanset jiran aku tu, alih2 suara operator pnuh kmanjaan yg jwb "ini adalah pkhidmatn holink anda, sila tambah jumlah untuk membuat panggilan selanjutnya...selamat berbuka" ayat last tu saja aku tmbh, utk mperlihatkan kketatan jiwa raga aku time tu....hahahahahaha.....

kepala hotak dia bjambul, mna aku nk mrempit cari topup tgh2 haiway dgn tyr keta yg pecah...siotttttttttttttt jer ase....dh la ats haiway tu manusia pandu kenderaan laju mcm pelesit tcirit mcari toilet, mmg cuak tahap cipan la masa tu td.  akn ttapi, dgn Izin Allah swt, maka ada lah hambaNYA yg BERSIH aty, benti btanya cite pe ke hel yg tjadi kpd aku dan kereta aku....aku bgt dia yg tyr keta problem....dia tnya pe dia leh tlg, aku pn ckp la dgn perasaan malu alah "tlg pinjamkn sy hanset, sy nk kol jiran sy. hanset sy kdit tamat tempoh lima ari yg lalu".......waaaaakakakakakakakaka......wlpn ada perasaan sdikit kemaluan tpi aku bt selamba dek jer.....kikikikiki......dh dia tnya pe dia leh tlg kan, tlg pinjamkn hanst pn tlg gak namanya tus.......hahahahahahhahahaha....

akhirannya, pyelamat aku pn tiba. dari 6pm bawa ke 8 lbih tsadai ats haiway pnantian aku mmg tdk sia2 wlpn aku sdh sdikit mau gila. arini ni boleh la aku catit lam sejarah idup aku, arini ni aku bbuke pose hnya dengan sbtol air mineral......tapi kira orait la tu kan dari aku buka (batal) pose dgn mgorek lobang idung mahupun lobang telinga......kahkahkahkahkahkah.....begirulah riwayat hidup aku dipetang ramadhan 08.08.2011....indah dan mengelirukan.......(~_^)

Sunday, 7 August 2011

Pujaan Hati


pujaan hati...
oh pujaan hati.... 
walau lelah sggp ku mnanti......
tiada sapaan tdk mgapa, 
mengemis aku tak rela......


pujaan hati....
oh pujaan hati......
hnya engkau yg ku ingini.....
ku ingin bahagiakan hidupmu....
aku mahu warnakan waktumu...


pujaan hati....
oh pujaan hati......
aku mengharap agar engkau mengerti, 
merah sekeping hati lelaki ini.....
tiap detik waktu ingatan ini hanya bt mu.....


ku ingin engkau tahu betapa wangi rinduku pada mu.....
ku ingin engkau tahu dirimu ku damba selalu.....
ku ingin melihat senyumanmu, 
ku ingin dakap bebayanganmu...
walau hnya di sudut mimpiku....


pujaan hati...
oh pujaan hati.....
walau kita terpisah waktu.....
masa dan kejauhan bkn lah halangan andai jodoh telah ditakdirkan....
jgn engkau lepas tanganmu.....
usah engkau curigai hatimu, 
izinkankanlah agar kita betah bahagia berdua 
tuk selamanya....
pujaan hati....
hnya engkau selalu dihati...




Nota:
x sempat nk mengedit n3 kali ni..........penat ssgt, key in markah kat dlm sistem SAPS x siap2 ag...biru mata hitam ku....ngatuk siottttttttt.....hu3...nnt len kali aku murni kn ag...ini pn men hentam cipan jer mnaip....penat mata...lenguh minda....(@_@)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.