AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 26 July 2011

MARI BERPANTUN





Seblom lyn tdo ketat2 & mimpi lawa2 jom kita bereply pantun (~_^).








Lompat si katak lompat,
Lompat tinggi-tinggi,
Apa Pak Braheng Ali dapat,
Meroyan sana sini?


Siakap Senohong,
Gelama Ikan Duri,
mmg spesis suka ckp bohong,  
itulah dia UMNO-bn punya pak menteri.

Dua tiga kucing blari,
Mana nak sama si kucing belang,
bukan dua tiga sahaja pak menteri,
Semua pak menteri kaki temberang.

ke Monggolia mencari ikan,
Ikan diratah bersama teman,
Apalah nasib diriku tuan,
Anak badak menjadi igauan.

NOTA:

tak abis2 nk BODOH kan rakyat..tak sudah2 nk DUNGU kan melayu. Rakyat Malaysia mmg rugi besaq dpt pmimpin lidah bcabang dan bteliga satu. 

Friday, 15 July 2011

Menanti~Menunggu::---> waitting 4 u...(~_^)

Aku dewasa bersama kisah mereka berdua....sebuah ceritera cinta,  pedih dan indah

Jangan.....Engkau biar aku terus menanti, tak betah untuk aku terus begini.....Menanti sesuatu yang tidak pasti, Kelakkan memakan diri ku sendiri.... Cinta, jangan engkau terus berpura, Jangan engkau menafi apa yang kau rasa....Rindu dihati yang merah membara....Engkau berikanlah aku obornya...Agar kita bisa berdua sampai ke syurga. Cinta, ku ingin warnai hidupmu...Ku ingin kau sentiasa disamping ku, Tanpamu aku rapuh dan aku tak mahu lelas hatiku. Jangan..jangan kau ragui hatiku, Jangan...jangan kau buang diriku jauh dari pandanganmu.....Oooooo.....Cinta, pandanglah hatiku....Hanya engkau ada disitu.....Aku ingin menyuluhi jalanmu.....Aku ingin menjadi sandaran saat kau rapuh....Aku ingin membahagiakan mu...Sungguh....Cinta, aku ingin ucap I LOVE U.......Aku amat mencintaimu... Engkaulah nafasku.....Ooooo.....


NOTA KAKI:
mata dh mcm grfield mls nk lyn ngedit entry kali ni....lantak la, nnt de ms aku smbg edit kasi cun melecun thp dewa....nite sume2. tido ketat2 dan mimpi lawa2. taking caring.....Y(^_^)Y 

Rambut Putih

macho pe ader rambut putih........kelas gitu..ahaks3
Merawan+Meraban+Meroyan

seusai mandi tadi tertacap lama di depan cermin (pkejean yg jarang2 aku lakukan). semacam de sesuatu yg tidak mengebestkn sudut pandang aku. aku belek...selai...selai....bila dah yakin, papp!! tercabut suda....(mgerut2 kan dahi masa tu). aikssss....sejak bila plak aku dai rambut aku jadi kaler putih ni?? selai plak tue...argggghhhh...(aku mjerit kuat di dalam aty).

ada kengkawan dan sahabat muka buku aku yg kata aku telah mengalami proses penuaan. hahahaha..aku mmg x ngaku....so wat??? waaakakakaka....ganteng beb ader rambut putih, macam itu palakun james bond 007 lolllllll.... rambut putih cool..ganteng bangat sehhhhh... kikikikikikiki..... itu tandanya aku sedang mnuju kearah kmatangn....x gitu my friends???


NOTA KAKI: 
jgn tukar2 syampoo, nnt rambut kita cepat lusuh kaler itam dia...ahaks3..



Sharing is caring....(◕‿◕)☆ ™ 
Terima kasih kerana sudi membaca

Thursday, 14 July 2011

Gurindan Jiwa

Berlarian di jalan kehidupan, 
kita beriringan....
mimpi-mimpi semalam yang kita punya, 
kita bersama berbagi rasa....

Kejauhan bagaikan musuh buat kerinduan, 
keraguan umpama racun yang berselerakan.

Cinta....
Tiada sapaan tidak mengapa, 
mengemis aku tak rela...... 

Ucapkan aishiteru,
agar kita bisa menyulam rindu. 
Wahai chikaro.......
Ucapkanlah aishiteru, 
Agar lenyap tiada lagi ragu.....
Izinkan aku menyentuhi hatimu,
Supaya hidup bisa indah selalu..


Monday, 11 July 2011

Anak Muda Bangkit Melawan



Merdeka atau MATI


Anak muda paling cool
Berseluar jeans denim dan sneakers
Melaungkan keadilan buat semua
Tanpa gentar mereka terus mara
Walau darah dan nyawa galang gantinya


Anak muda paling cool
Berseluar jeans denim dan sneakers
Tanpa ragu mereka bergandingan bahu
Tidak mengira bangsa tujuan mereka tetap sama
anjing hitam berkuku besi belaan sang penguasa 
tidak sedikit melunturkan jiwa merdeka


Mereka laungkan suara keramat
Mereka nyanyikan rintihan rakyat
Mereka penghambat sang pengkhianat


Anak muda paling cool
Berseluar jeans denim dan sneakers
Mereka bakar segala amarah
Mereka jerit segala perih
Mereka humban segala sengsara
kerna mereka ingin menutup kisah duka
Kerna mereka ingin sejarah tercipta
Mencipta Malaysia yang bebas dan adil buat semua


Berpantang maut sebelum ajal
Tidak akan pulang sebelum berjuang
Biar mati kerana melawan 
Tiada rela mati sebagai pondan


Anak muda paling cool
Berseluar jeans denim dan sneakers 
Mereka pengerak perubahan massa
Mereka malaikat maut...
untuk penguasa zalim disingahsana 

Sunday, 10 July 2011

Gurindam Hati [ i love you ]

What should i do
Terpeleku diserambi hidupku,
Mencari makna diri....
Mengenal pincang hati

Lebat hujan yang bertandang,
Tiada sedikit memberi kedinginan...
Infiniti menongkah sedar diri,
Yang tidak betah untuk aku dakapi harum wangi

Fatamorgana seraut wajah,
Membikin aku bernafas bagi dibumi bawah,
Lelas hatiku mengendong rindu.....

Pelangi indah seakan buta,
Dek rawan fikiran ku.....
Aku tertacap pada secebis nostalgia itu,
Sedang jarum waktu kian jauh meninggalkan aku

Masih lagi aku disini,
Menjadi fatalis yang bingung pada entiti hati yang tiada pasti....
Aku tak ingin kau rapuh kerna ku,
Aku tak ingin lelas hatiku,
Walau ku ingin ucap I LOVE YOU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.