AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 17 May 2011

BAHAGIA TETAP ADA


سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Sebetulnya dalam hidup ini kita bukan sahaja bergantungan pada diri sendiri dalam mengapai sesuatu yang kita impi...hakikatnya kita juga memerlukan insan lain dalam mendokong dan menyokong kehidupan kita. Kita tidak dapat berdiri dengan hanya satu kaki, walaupun mampu ia tidak sempurna dan tidak akan bertahan lama....begitu juga hidup ini, kita memerlukan insan lain dalam memimpin dan mewarnai hidup kita.

Memang hidup kita, kebahagiaan kita serta cita kita hanya kita yang berhak menentu akannya, namun perlu kita akui...harus kita sedari, bahwa hidup ini kita saling memerlukan satu sama lain....saling melengkapi......

Kita mampu mengapai sejalur pelangi bahagia andainya kita terus berusaha, berusaha tanpa mengenal erti berputus asa....sekiranya apa yang kita usaha tidak juga kita milikinya itu adalah ketentuan Ilahi sekadar menguji keteguhan sekeping merah hati.

Bahagia tetap ada, gembira pasti jua kan tiba.....cuma mungkin, keadaan dan dengan siapa kita meraikannya sahaja yang berbeda. DIA tidak akan membiarkan kita terumbang-ambing dalam pencarian, telah ditetapkannya buat kita namun kita yang harus berusaha mendapatkan bahagia dan gembira...DIA maha penyayang Lagi Maha mengasihani, dan sesungguhnya Qada dan QadarNYA adalah pasti.No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.