AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 7 December 2010

Rakyat Didahulukan???

Mrk (pmimpin UBN) masih buta mata aty.......tgk & dgr la ucapn mrk smasa konvensyen BN di bangunn MCA, jga xder langsung di sentuh atau dibincang ttg kmashalatn idup rkyt kesan knaikn rega petrol+diesel+gula+gas. xder pn kuar dr mulut manis mrk utk mdaulahkn
islam & mperkasakn melayu...yg ader hnya agenda mgekalkn kuasa, +mraban+mrapu+mroyan x tentu hala......budussssss.......mrk ada akai tpi x mau pakai.


Cba tgk di bwh lambang dacing tue, "Rakyat Didahulukan"....rkyt didahulu kena kan utk mnanggung sgala kbudusan dasar2 yg direncanakn mrk serta ketamakkn mrk pd dunia.....inilah bahananya bila perompak memimpin negara.


rkyt mderita tdk mgapa asal pmimpin idup selesa
rkyt sengsara tdk mgapa asal pmimpin idup gembira

rkyt merana tdk mgapa asal pmimpin idup bahagia

rkyt miskin hina tdk mgapa asal pmimpin idup kaya raya
rakyat idup mrempat tdk mgapa asal pmimpin pnya rumah sbesar istana

rkyt diminta ubah gaya idup ats knaikkn brg kperluan harian tpi pmimpin dan keluarga bmewahn tdk mgapa
rkyt diminta mlancong dlm negara tapi pmimpin dan keluarga mlancong ke luar negara tdk mgapa
rkyt diminta beli brgn buatn malaysia sbgai cinta akn negara tpi pmimpin dan keluarga bbangga dgn brgn luar negara tdk mgapa
rkyt diminta bkorban demi negara tapi pmimpin dan keluarga korban
kpentingan rkyt dan negara tdk mgapa
rkyt diminta eratkn perpaduan tapi pmimpin dan keluarga tiup api
pkauman tdk mgapa
pmimpin hnya pndai beretorik tpi rkyt skrg sdh rmai yg cerdik

pmimpin hnya suka mjual bicara tpi rkyt skrg sdh pandai mnilai harganya

p/s: SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH dan selamat berhijrah...smoga ada sinar sejahtera bt kita semua.

Allahuakbar!! Allahuakbar!! Allahuakbar!!

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.