AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 25 November 2010

HARGA BARANG NAIK BILA PEROMPAK MEMIMPIN NEGARA,

Slps perut aku mmulas dan aku mgambil ms yg lama utk mtenteramkan nye di 'kamar termenung' maka aku tlh di ilhamkn oleh Yg Maha Kuasa utk mnukilkn posting ini utk santapan minda khalayak marhean yg sudi bcanda di laman aku ini.

Skrg ni sibuk seantero tanah melayu mbicarakn dan mdiskusikn ttg agenda 'ketuanan melayu'........aku pn tdk pasti apa modus operandi si pertualang-si pertualang rakyat itu mmanaskan suhu politik carca merba mereka dulu, kini dan selamanya yang stiap kata bicara mereka tentang 'ketuanan melayu' yg mereka jaja dan puja akhirnya akan mbusuk dan singgah smula ke muka mereka yg wajahnya bwajah2.

Bagi Aku Rakyat Biasa, tidak ada guna jika 'ketuanan Melayu' hanya diguna pakai serta disarung dilidah yg penuh berhelah semata untuk mempertahankan pencuri dan perompak sebagai pemimpin negara.

Tiada gunanya kita (rakyat Malaysia) pertahankan 'ketuanan Melayu', kalau pencuri jadi tuan. Rakyat (terutamanya org melayu) dianggap sebagai specimen utk klangsungan hayat politik busuk mereka. Inilah bahananya bilamana mmilih perompak memimpin negara.

Orang2 melayu hnya dapat ketuanan tetapi yg dapat tanah rizab melayu serta hasil mahsul negara ialah si cukong, si kitul moden serta kroni2 sekapal selam mereka. Ketuanan tdk akan memberi orang2 melayu btambah kaya tetapi makin btambah miskin papa kedana..........Bila harga barang naik siapa yang lebih susah??? siapa yg lebih parah???

Perompak yg memimpin hanya akan myuruh rakyat terutamanya orang melayu supaya 'ubah gaya hidup', bjimat cermat......beli brgn buatan Malaysia dan pelbagai saranan budus lagi haprak tetapi cukong serta kroni 2 mereka hidup bmewahan tidak mengapa, cukong dgn kroni2 mbazir bkn salah mereka.... harta negara umpama harta mak bapak mereka yg punya, difaraid sesuka suki ati mereka.....barua pnyer pemimpin perompak!!!

Sungguh barua pemimpin2 yg kununnyer mgatakan mereka pembela agama, bangsa dan negara tapi habuk pun tarak...... depa ingat rakyat Malaysia skrg budus mcm lembu sapi. pendek akai btui depa andai bfikirn sdemikian rupe.

Tahukah anda siapakah gerangan perompak yg memimpin negara??? Adakah beliau berseorangan, atau beliau bersama sekalian gerombolan???

Lu pikir la sendiri..........



**p/s: LIHAT DENGAN MATA HATI.......NILAI DENGAN AKAL YANG TIDAK MATI. MENYOKONG JANGAN MEMBUTA TULI, JANGAN DIGADAI MARUAH DIRI....... INSYAALLAH AKAN DITEMUI CAHAYA DI HUJUNG LORONG HITAM NANTI..........selamat beramal.....



Sharing is caring....(◕‿◕)☆ ™ 
Terima kasih kerana sudi membaca

Wednesday, 10 November 2010

Hati Ku Pecah Satu-satu

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Bila rindu menusuk hati ku
pilu dan ngilu mewarnai aku
tiada jemu aku damba kepulanganmu 
hiasi hari2 ku dengan cintamu....

Masih ku terkenangkan 
saat indah percintaan kita, 
pernah kita berjanji setia 
antara kita berpisah tiada.....

Aku masih lagi disini 
Oh kasih....
Menyulam bebunga cinta kita, 
Gugur ia sebelum sempat bersama kita cium wanginya. 
Aku masih terus disini 
Oh kasih.....
Menanti hadir pelangi 
menghiasi jalanan hidupku yang kelam dan sunyi.....

hatiku pecah satu-satu....
sendu tamu jiwaku 
sejak dirimu berlalu dari ruang waktu ku.....

Nota:
Peerrrhhh...sesekali layan sendu....jiwang karat ke, jiwa halus ke.....mat cintan ke....ade aku kisah??....ahaks3....aku adalah aku, dan aku x akn mjadi kamu.....kih3

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.