AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Wednesday, 27 October 2010

KISAH DUA ORANG HANTU


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة




Tersebutlah kisah dua orang hantu, Pocong dan Polong . Mereka ini baru berkenalan, baru kenal di facebook. Maka mereka membuat satu temujanji disuatu hari yang indah untuk bertemu mata......Di malam jumaat keliwon mereka pun bertemu, lalu mereka pun berboraklah untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu Pocong ni tak habis-habis menggigil.
Lalu, Hantu Polong yang kehairanan ni pun bertanya, "Apa pasai hang ni asyik menggigil je?".

"Oh......cara aku mati dulu teruk.....aku mati dalam peti ais...sejuk!!!" Jawab Hantu Pocong sambil menggigil lagi.
"Ooo.....kesian......aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu Polong ramah.



"Hang memang pengidap sakit jantung kronik ye?Apsal hang tak pi buat operation? Kalau tak, sure hang tengah lepak-lepak ngan family hang sekarang sambil makan ayam kentaki." Balas Hantu Pocong.


"Dah,aku dah buat dah!! In fact masa aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya ..." jawab Hantu Polong sayu.

"Cerita la sikit.....Sambil sambil lepak nih..Ne tau aku leh amik iktibar dari story hang yg sadis tu". kata Hantu Pocong pada Hantu Polong.
"Camni......Aku syak isteri aku main kayu golf ngan aku. Eh silap, terbuat lawak kampus universiti plak... hi3......main kayu tiga sebetuinya.....So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura2 pi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sambil isap cerut sebab nak cari masa sesuai tahap bestan untuk tangkap diorang." cerita Hantu Polong dengan panjang dan lebar."So, hang dapat la tangkap diorang erk?" tanya Hantu Pocong penuh minat.



"Tak. Aku cuma jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, masa aku masuk umah tu, aku nampak ada kasut jantan kat pintu umah aku. Aku tanyer isteri aku tapi dia takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak cari jantan tu. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari cari jantan tu, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku boleh mati lak..." kata Hantu Polong mengakhiri cerita sadisnya dengan berlinangan air mata dan air idung.

Hantu Pocong terdiam mendengarkan cerita Hantu Polong.

Selepas beberapa ketika, Hantu Pocong berkata, "Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Sekian. -TAMAT SUDAH- 



[Pencinta Penulisan]

**Moral of story: jangan jadi hantu masa hidup kat planet bumi ini......selamat beramal...ahaks3.....Ini hantu bukan aku yang bela......Ini hantu Ahmad Albab yang punya...hihihi...hakhakhak 

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.