AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 8 January 2010

CERITERA CINTA

[Hadir Bersama Rindu]

Sepetang yang mendamaikan. Langit cerah kebiruan.......beburung bebas berterbangan....Sedangkan aku disudut kehidupan ini berperang dengan perasaan. Masih berbicara pada diri, masih menyoal pada hati.......Demi seteguk ilmu, terlantar aku di kedaerahan ini. Kedatangan aku tanpa berteman. Berbekalkan wang yang Ummi berikan sebanyak dua ratus ringgit.......aku uruskan sendiri segala-galanya, aku pun malas nak menyusahkan sesiapa......Biarlah.......Biar aku berdikari, belajar untuk mengenal erti hidup ini. Jalan ini yang aku pilih, mengapa perlu aku merintih-bersedih........... Lagipun Ummi perlu uruskan adik-adik yang masih kecil. 

Sejak dahulu lagi sememangnya aku suka bersendirian-tanpa teman. Aku tak pernah inginkan hidup begini........................... Damaikah aku? Tiada jawapan pasti. 

Langit kirmizi kian berubah wajah. Malam yang bertandang kian mencengkam sepi hati. Sudah hampir lima bulan aku disini. Tidak banyak yang berubah......pengajaran dan pembelajaran berjalan seperti biasa. Teringat aku peristiwa itu, ketika itu...sedang aku menuju ke pejabat pentabiran untuk mendaftarkan diri pada hari pertama aku menjejakkan kaki ke sini seraut wajah itu melemparkan sekuntum senyuman penuh makna. Senyuman yang akan mengubah persepsi aku terhadap sebuah kehidupan yang dipinjamkan. Lirikan mata yang disusuli senyuman yang membelai pancaindera, lantas membuatkan peredaran merah darah aku menjadi semput secara tiba-tiba......gerangan apakah gelora ini di dada, membungkam seribu satu rasa yang kian mengasak jiwa...seraut wajah....seulas manis senyuman dan searca lirikan mata, bertamu ia diminda dan dijiwa buat seketika......Tak pernah tergerak walau seinci naluri lelaki ku untuk menjejakinya. 

Aku betah begini. Berdoa dan berharap agar aku akan bersua lagi dengannya...... lantas bersama duduk bicara tentang hakikat sebuah kehidupan, tentang kebesaran Tuhan...hati dan perasaan.................................................

(* bersambung lagi....hampeh...)

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.